Juoksujuhlaa SM-maastoissa 2017

alkuper.: 2017-05-07 08:05:13 -- sannahoo -- jaostot/yleisurheilu

SM-maastot juostiin 6.-7.5. Lahdessa. SAUL:n juoksijat pääsivät maastoon heti kilpailujen ensimmäisenä päivänä. Kunto-Pirkoilta matkaan lähti iso joukko juoksijoita ja kotiintuomiset olivat sen mukaiset.

Naisista kirkkaimmille mitaleille juoksivat N50-sarjan Annika Viilo ja N75-sarjan Inkeri Janhunen. Viilon sarjassa juoksumatkana on 4km ja Janhusen 2km. Uusi tulokas Päivi Mäkelä yllätti iloisesti hopeamitalillaan sarjassa N55. Samassa sarjassa tähän asti paremmin hiihtäjänä tunnettu Jaana Kuittinen otti neljännen sijan. Viilo, Kuittinen ja Anne Ahvenjärvi pokkasivat hopeaa N50-sarjan joukkuekilpailussa.

SM maastot 2017 N55 sarjan mitalistitSM maastot 2017 N55 sarjan mitalistit

N55-sarjan mitalistit Päivi Mäkelä, Kaisa Lettojärvi ja Tuula Majander (kuva Jaana Kuittinen).

 

SM maastot N50 joukkuemitalistitSM maastot N50 joukkuemitalistit

N50-sarjan joukkueet podiumilla. KP:n hopeanaiset Annika Viilo, Jaana Kuittinen ja Anne Ahvenjärvi (kuva Päivi Mäkelä).

N70-sarjassa Kirsti Karjalainen juoksi upeasti hopealle. Sinikka Salo oli samassa sarjassa viides ja Tellervo Pihlajaniemi seitsemäs. N75-sarjassa Riitta Rasimus sijoittui hienosti kolmanneksi. Janhunen, Karjalainen ja Salo voittivat joukkuekultaa sarjassa N70. Sarjassa N65 Toini Nousiainen jäi tällä kertaa mitalien ulkopuolelle ja sijoittui neljänneksi.

Jari Leppimäki otti viime viikkoisen SM-puolimaratonin mestaruuden seuraksi M55-sarjan 6 km:n maastojuoksun Suomen mestaruuden. Hän päihitti toisena maaliin tulleen seurakaverinsa Seppo Kykkäsen kymmenen sekunnin erolla. Kahdeksanneksi kiirehti Rolle Strömsholm. Tämä kolmikko otti sarjassaan ylivoimaisen joukkuekullan.

SM maastot 2017 Kykkänen ja LeppimäkiSM maastot 2017 Kykkänen ja Leppimäki

Kovat kilpakumppanit Seppo Kykkänen ja Jari Leppimäki.

M75-sarjassa kuntopirkkalaiset saalistivat myös kaksi mitalia: Eino Järvelä sijoittui hopealle ja Reijo Kauppila juoksi viikon sisään toistamiseen SM-pronssille. Pentti Karon kera he ottivat SM-joukkuekultaa sarjassa M75. Joukkuekullan nappasivat myös Timo Koivuaho, Jaakko Rouhiainen ja Jorma Ojén sarjassa M65. Joukkuepronssille ylsivät M70-sarjan Väinö Pääkkö, Tapio Rajamäki ja Pekka Orava.

Kuntopirkkalaisista SM-maastoihin osallistuivat myös Pekka Laitinen (M40 sij. 11.), Seppo Laaksonen (M50 sij. 5.), Mika Siikaluoma (M50 sij. 20.) ja Jaakko Mäkinen (M60 sij. 24.). Joukkueenjohtajana ja huoltajana toimi ansiokkaasti Taisto Pietilä.

SM-maastojen kaikki tulokset löytyvät Lahden Ahkeran kotisivuilta.

SM maastot 2017 KP joukkueSM maastot 2017 KP joukkue

Kuvassa osa iloista Kunto-Pirkkojen joukkuetta Lahden SM-maastoissa.

 

 

mainos image001 Wigren

 

mainos signature kortti800