SM 10 km 2016: tulokset

alkuper.: 2016-08-28 09:19:43 -- moguli -- jaostot/yleisurheilu/sm-10-km-2016

Kunto-Pirkat järjesti Aikuisurheiluliiton SM-tiekympin tällä kertaa Pirkkahallin ympäristössä. Sää suosi, mutta reitti ei sittenkään tainnut olla huippunopea, sillä keskimäärin viime vuonna vastaavassa kisassa juostiin kovemmin. Nopein oli nyt odotetusti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden M35-sarjan Miika Takala (32.25), sitten sarjan kakkonen eli Kurikan Ryhdin Juha Järvelä (33.33) ja kolmanneksi nopein M40-sarjan ykkönen, Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden Jaakko Kero (33.35). Naisten paras oli N35-sarjan Minna Haka-Risku Vammalan seudun Voimasta (36.29), seuraavina 45-vuotiaiden voittaja, Kunto-Pirkkojen Heidi Haapasalo (38.55) ja kolmantena viisikymppisten paras, Kokemäen Kova-Väki Yleisurheilun Tiina Valamaa (39.17). Juoksijoita tuli maaliin 195*. *Määrä korjattu 29.8.

Pistekamppailussa Kunto-Pirkat oli ylivoimainen 80 SAUL-pisteellä. Järjestäjäseura keräsi pisteitä enemmän kuin kaksi seuraavaa seuraa (Sporttiveteraanit 44, Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat 33) yhteensä. Liitteessä SM-pisteet.