Tampereen MM-kisojen ensimmäinen kisapäivä

Conny Karlsson kertoi haastattelussa, että oli ihan mukava kisata Tampereella. Stadionin sijaan työnnettiin kentän ulkopuolella mikä hieman harmitti, mutta toki olosuhteet olivat samat kaikille työntäjille. Connyn aherrus tuotti tällä kertaa hienon sijoituksen näissä MM-kisoissa. Vähän enemmän Conny ehkä odotti kuin niukkaa 15 metrin ylitystä. Tänään hän ei vain saanut tehtyä nappityöntöä. Väkivahvan Andy Dittmarin ja Viron Fred Valin jälkeen hän nousi palkintopallille vastaanottamaan olympiatason kilpailija Marko Asellilta pronssisen mitalin 45-vuotisten sarjassa. 

Mika Parkkali jäi harmillisesti neljänneksi 55-vuotisten kuulassa. Parempaan hän ei tänään pystynyt, Mika kertoi haastattelussa ja sanoi rehellisesti, että mitalistit olivat todella kovia. Kovia työntäjiä oli kisaamassa. Näin MM-kisoissa kuuluukin olla.

Jussi Tukeva ilahdutti meitä pokkaamalla kultaa nuorimmassa 35-vuotisten sarjassa tuloksellaan 15,55.

Moukaria ja naisenergiaa 

Eila Mikola on moukarinheiton MM-hopeamitalisti sarjassa 85-vuotiaat. (Kuva: SAUL Media)

Suomalaisnaiset hallitsevat tunnetusti moukarinheiton. Eila Mikola valitteli pientä väsymystä, mutta energiaa riitti kuitenkin hopeaan 17,94 kantaneella heitolla 85-vuotisten sarjassa. Eila kehui kisojen tunnelmaa varsinkin, kun hän sai urheilla tyttärensä avustamana ja rakkaiden kilpakumppaneiden kanssa.

75-vuotisten sarjassa Kirsti Viitanen kiipesi odotetusti ykköspallille hieman alle 30 metriä kaartaneella heitolla. Kirsti oli tyytyväinen, kun kisat lähtivät menestyksen kera käyntiin. Vielä on 7 lajia lisää tiedossa Kirstille kisapäivien aikana. MM-pronssia sai Rauha Ervalahti 75-vuotisten sarjassa.

Kirsi Koro osoitti meille kuka on maailman paras 45-vuotisten moukarinheittäjä, sillä 46,68 metriä kantanut heitto oikeutti kansallislaulumme kuuntelukertaan keskimmäisellä palkintokorokkeella. Kirsin tulos on lisäksi uusi Suomen ja Pohjoismaiden ennätys!

Satu Lehtonen heitti viidennellään 50-vuotisten sarjassa moukarinsa peräti 51,50 metrin päähän. Se on uusi upea Suomen ennätys! Mirja Kokko teki kovan tuloksen sarjassa 60-vuotta 46,00 ottaen MM-kullan itselleen. Hyvänä adjutanttina oli samassa sarjassa lähes kauden parhaansa heittänyt pronssinainen Erja Rinne.

Kilpakävelyä vaativissa olosuhteissa

Naisten 5000 metrin ratakävely oli henkistä ja fyysistä taistoa, sillä helteinen sää yllätti monen kilpailijan. Kovat ovat kuitenkin kovia tässäkin lajissa. Kauniisti kävelevä Pirjo Karetie käveli 75-vuotiaiden 5000 metrin MM-hopeaa ja Maija-Liisa Mertanen voitti 60-vuotiaiden MM-kultaa. Marika Peltoniemi sai upeasti hopeaa 35-vuotisten sarjassa ja Heidi Ahvenus taisteli itsensä pronssille 40-vuotisten kisassa.

Kultamiteli 5000 m ratakävelyssä Maija-Liisa Mertaselle (N60). (Kuva: SAUL Media)

Teksti: SAUL Media