Tiia Hautala ja Pertti Nousiainen valoivat urheilijan valan MM-kisojen avajaisissa

Aikuisyleisurheilun (35+) maailmanmestaruuskisat avattiin virallisesti tiistaina 28.6.2022. Kilpailijat nauttivat silminnähden mahdollisuudesta marssia maansa väreissä Ratinan stadionille. Sieltä saapuivat Albanian, Algerian, Argentiinan, Australian, Itävallan ja viimeisinä Suomen urheilijat lippunsa ja maakylttinsä kera. Hyvin viihtyivät myös katsojat kisaajia seuratessaan ja Samba Rosean vauhdikasta esitystä katsellessaan. Tilaisuuden juonsi yleisurheilutähti, aikuisurheilija, pituuden ME-mies, Mr. 895 Mike Powell yhdessä tapahtuman koordinaattori Perttu Pesän kanssa. Powell vaikutti tosi mukavalta ja leppoisalta kaverilta.

Mike ”Mr. 895” Powell juonsi avajaiset. (Kuva: SAUL Media)

 Olemme taas yhdessä! 

World Masters Athleticsin (WMA) puheenjohtaja Margit Jungmann korosti puheenvuorossaan sitä, että vaikeiden vuosien jälkeen ollaan taas yhdessä urheilukentällä. Odotettavissa on kovia tuloksia, mutta tärkeänä seikkana on aikuisurheilijoita yhdistävä syvä ystävyys ja rauha. Yleisö osoitti suosiota, kun Margit mainitsi kisoja varjostaneen pandemiatilanteen lisäksi hyvin ajankohtaisen ja ikävän sotatilanteen Ukrainassa. Kiitosta saivat kisojen järjestelytoimikunta, Reijo Häyrinen, tamperelaiset urheiluseurat, vapaaehtoistyötä tehneet lukuisat henkilöt, Tampereen kaupunki ja kisojen sponsorit.

Urheilijoiden valan vannoivat Kunto-Pirkkojen Tiia Hautala ja Pertti Nousiainen. Lisäksi tuomarit vannoivat oman valansa. Virallisen avajaispuheen piti Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.  

Tunnelman nostatti kattoon asti Pirkan Pojat poikakuoro, joka esitti Maamme laulun aivan huikeasti.

Teksti: SAUL Media