Iloiset naiset Tampereella: Odotettavissa kovia suorituksia

Tampereen aikuisyleisurheilun (35+) maailmanmestaruuskisoihin (WMA) osallistuu useita sellaisia naisurheilijoita, joilla ei välttämättä ole huippu-urheilutaustaa yleisessä sarjassa. Kun liikunnan kipinä roihahtaa liekkeihin voidaan nähdä todella kovia suorituksia. Harjoitus tekee mestarin ja ahkera valmennus tuottaa iloa meille kaikille.

Ritva Mäki-Mantila-Pasanen on löytänyt juoksusta sisältöä elämäänsä. (Kuva: SAUL Media)

Esittelyssä naispuolisia MM-urheilijoitamme 

Seinäjokelainen Ritva Mäki-Mantila-Pasanen on metsätalousinsinöörinä saanut liikkua maastossa ihan työasioissa. Ystävä innosti häntä osallistumaan Tampereen MM-kisoihin. Ritva kilpailee 50-vuotisten sarjassa keskipitkillä ratamatkoilla ja maantiellä. Hän on ajatellut, että 800 metrillä pitäisi päästä ainakin välieriin 19 osallistujan joukossa. Vähän enemmän on osallistujia 1500 metrillä, mutta matka sopii sen verran paremmin Ritvalle, että loppukilpailuun on mahdollisuuksia. Maantiekymppi menee sitten loppuverryttelynä. Nuorten juoksuvalmentaja teki pyynnöstä harjoitteluohjelman Ritvalle ja niin sai mummeli kokea olevansa täysivaltainen juoksuporukan jäsen. Hän antaa esimerkillään kannustavia viestejä nuorille liikunnallisesta elämäntavasta ja osoittaa, että vähän vanhempanakin voi kilpailla tavoitteellisesti.

Helsingin Kisa-Veikkoja seuratasolla edustava Missu Eskola haluaa olla elämänsä parhaassa kunnossa Tampereella ja tehdä omat ennätykset juoksumatkoilla. Hän on Tampereelta alun perin kotoisin ja pitää upeana mahdollisuutta kilpailla niin tutulla stadionilla. Arvokisatunnelmaan on helppo virittäytyä, kun vetää ylleen Suomen edustusasun, sanoo Missu. Nelikymppisten sarjassa kilpaileva Eskola juoksee 400 ja 800 metriä. 

Missu Eskola haluaa olla elämänsä parhaassa kunnossa Tampereella. (Kuva: SAUL Media)

Aikuisurheilijoille on tullut tutuksi yleisurheilun monitaituri Turusta eli Kirsti Viitanen. 75-vuotisten sarjassa kisaava Viitanen osallistuu Tampereella peräti 8 lajiin (seiväs, pituus, kuula, kiekko, moukari, painonheitto, keihäs ja heitto-5-ottelu). Kirsti kuuluu yleisurheilun valioihin, sillä hänellä on useissa lajeissa ja ikäluokissa Suomen, Pohjoismaiden ja peräti Euroopan ennätyksiä. Vaatimattoman oloinen urheilija on tunnettu siitä, että hän mieluusti ottaa vapaaehtoisesti hoitaakseen toimitsijan tehtäviä, kun hän ei ole kentällä omia suorituksia tekemässä. 

Pakko mainita vielä kaksi huippukuntoista heittäjää Kirsi Koro ja Mirja Kokko. Koro kilpailee 45-vuotisten sarjassa ja Kokko 60-vuotisten sarjassa. Hyvältä näyttää Tampereen MM-kilpailuiden lähestyessä, sillä molemmat naiset ovat tänä vuonna äityneet melkoisiin suorituksiin. Ennätykset on pantu uusiksi useissa heittolajeissa. Tuoreimpana Koron painonheittotulos 15,31 m, joka syntyessään 19.6.2022 oli samalla sekä Suomen että Pohjoismaiden ennätys. Korolla on nyt painonheiton vastaavat ennätykset myös 35- ja 40-vuotisten sarjassa. Siinä missä Koro lopettaa ennätystehtailun tässä mielenkiintoisessa heittolajissa, Mirja Kokko jatkaa. Kokko on viskannut heittopainon Suomen ja Pohjoismaiden ennätyksiin ikäsarjoissa 50-60 -vuotiaat. Lisättäköön vielä tähän, että Kokon tulos 16,97 on voimassa oleva maailmanennätys ja se syntyi 29.5.2022 Inkeroisten kansallisissa kisoissa. Tietysti molemmilta naisilta sujuu myös moukarinheitto. Kannattaa seurata mitä kisoissa tapahtuu!

Teksti: SAUL Media