Toini Nousiainen mitalikannassa MM-Torunissa

alkuper.: 2019-04-04 05:37:31 -- sannahoo -- jaostot/yleisurheilu

MMTorun2019 kenttä

MM-kisat käytiin Puolan Torunissa hienoissa puitteissa. (Kuva: Pertti Nousiainen)

MM-hallikisat yleisurheiltiin Puolan Torunissa 24.-30.3. Suomalaiset niittivät jälleen huikeaa menestystä ja olivat mitalitilaston seitsemäntenä 55:n maan joukossa. Taakse jäivät muun muassa Italia ja Ruotsi.

MMTorun2019 Toini mitalit

Toini Nousiaisen kotiintuomisina oli kolme MM-mitalia. (Kuva: Pertti Nousiainen)

Kunto-Pirkkojen Toini Nousiainen sai jälleen pakata mieluisia tuliaisia kisamatkalta: peräti kolme MM-mitalia N65-sarjassa.

Nousiainen otteli upeasti hopealle pistein 3807. Hän paransi entistä ennätystään huimat 591 pistettä. Pituudessa käytiin jälleen kerran huikea senttikisa. Nousiainen ponnisti prossille tuloksella 3,65. Nousiainen oli N65-sarjan 4 x 200 metrin viestijoukkueen ankkuri ja toi kapulan kolmantena maaliin. Suomen joukkueessa juoksivat myös Marja Metsänkylä, Sisko Hiltunen ja Terhi Kokkonen.

MMTorun2019 viestinaiset N65

Suomen joukkue N65-sarjassa juoksi yllätyspronssille 4 x 200 metrin viestissä. Kapulaa kiidättivät vasemmalta lukien Marja Metsänkylä, Sisko Hiltunen, Terhi Kokkonen ja Toini Nousiainen. (Kuva: Pertti Nousiainen)

Muista kuntopirkkalaisista mukana olivat ainakin Rauha Ervalahti, Hannu Kortesluoma ja Pertti Nousiainen. Ervalahti otti nelossijat N70-sarjan kiekosta ja painonheitosta tuloksin 21.26 ja 10.26. Hän oli viides kuulassa, kuudes keishäänheitossa ja seitsemäs moukarinheitossa. Kortesluoma ja Nousiainen kisasivat M65-sarjan keihäänheitossa. Kilpailua kiusasi kylmä tuuli, mutta onneksi sade taukosi heittojen ajaksi. Kortesluoma sijoittui neljänneksi tuloksella 41.21 ja Nousiainen kuudenneksi tuloksella 35.67. Nousiainen hyppäsi lisäksi pituudessa sijalle 13.

MM-kilpailujen kaikki tulokset löytyvät tästä linkistä.

MMTorun2019 keihäsmiehet

M65-sarjan keihäänheittoon osallistuivat muiden mukana Pertti Nousiainen (kuudes vasemmalta) ja Hannu Kortesluoma (toinen oikealta). (Kuva: Toini Nousiainen)