Mitalisadetta Boråsin PM-kilpailuissa

alkuper.: 2018-07-09 12:10:57 -- sannahoo -- jaostot/yleisurheilu

Yleisurheilun PM-mitaleista miteltiiin Ruotsin Boråsissa 6.-8.7. Suomen joukkueeseen kuului 92 kilpailijaa, joista yhdeksän oli kuntopirkkalaisia.

Kunto-Pirkkojen edustajista eniten kultamitaleja rohmusi N65-sarjan Toini Nousiainen. Nousiainen hyppäsi pituuskultaa ja voitti painonheiton. Hän juoksi myös Suomen voittoisassa N60-sarjan viestijoukkueessa. Hopeaa tuli kolmiloikasta ja moukarista. Kaksoismestareiksi ylsivät N35 Jenni Lahtinen ja M70 Ahti Finning. Lahtinen voitti sekä 5km että 10km kävelyt.  Finning puolestaan voitti keskimatkat 800m ja 1500m ja oli 400 metrillä neljäs.

Hannu Kortesluoma voitti M65-sarjan keihäänheiton ylivoimaisesti tuloksella 44.30 ja oli kuulantyönnössä toinen.

M75-sarjan kuulassa Toivo Lehtinen ja Usko Jokinen ottivat kaksoisvoiton Suomelle ja Kunto-Pirkoille. Lehtinen oli kisan paras tuloksella 11.05.

Veijo Miihkinen nappasi M60-sarjan painon- ja moukarinheitosta hopeiset mitalit ja sijoittui kiekossa neljänneksi ja kuulassa kahdeksanneksi.

Taisto Pietilä juoksi upeasti pronssille sekä 200 että 400 metrillä. 200 metrillä hopeaa saavuttanut Esko Huttunen oli vaivaiset kuusi tuhannesosaa Pietilää nopeammin maalissa. Pietilä juoksi M70-sarjan viestijoukkueessa kultaa.

M65-sarjan Pertti Nousiainen sijoittui neljänneksi pituushypyssä ja kolmiloikassa. Kiekon- ja keihäänheitossa hän oli viides. Nousiainen juoksi M50-sarjan viestijoukkueessa hopeaa.