Kunto-Pirkoille menestystä PM-halleissa

alkuper.: 2017-03-15 18:34:35 -- sannahoo -- jaostot/yleisurheilu

Yeisurheilun PM-hallimestaruuskilpailut järjestettiin 10.-12.3.2017 Ruotsin Huddingessa. Kunto-Pirkkalaiset urheilivat totutun menestyksekkäästi ja toivat mukanaan Suomeen kunniaa, menestystä ja mitaleja. Mitalinnälkäisimmät olivat Jorma Pirinen, M75, ja Reijo Häyrinen, M60. Pirinen otti hopeaa 60m aidoissa, pituudessa ja 3000m kävelyssä, pronssia seivähypyssä ja neljännen sijan korkeushypyssä. Häyrinen puolestaan voitti 60m aitajuoksun, oli toinen pituudessa ja kolmiloikassa sekä neljäs 400m juoksussa. Lisäksi hän juoksi Suomen voittoisassa M60 4*200m joukkueessa. Usko Jokinen kilpaili M75-sarjan kuulantyönnössä ja nappasi mukaansa Orivedelle kultamitalin. M65-sarjassa Taisto Pietilä oli toinen 200 metrin juoksussa, Esko Ahonen kurotti 60 metrillä pronssille ja Ahti Finning oli viides 800 metrillä. Pertti Nousiainen koki suurta iloa ja pientä pettymystä M60-sarjassa: korkeudessa hän hyppäsi upeasti kolmanneksi ja ensimmäistä kertaa kansainväliselle podiumsijalle, kun taas pituudessa hän jäi vaivaisen sentin pronssisijasta.

Myös Kunto-Pirkkojen naiset keräsivät upean mitalisaaliin. N35-sarjassa Jenni Lahtinen otti kultaa 3000m kävelyssä. N50-sarjassa Annika Viilo voitti sekä 3000m että 1500m juoksut. 3000m juoksun aika 11.44,29 on uusi PM-hallien kisaennätys. N55-sarjassa Anne Vakkala otti matkamuistoksi hopeiset mitalit kolmiloikasta ja 60m aitajuoksusta ja Tarja Kailajärven kaulaan pujotettiin pronssimitalit 200m ja 400m juoksuista. N65-sarjassa Toini Nousiainen pokkasi kultamitalit kolmiloikasta ja pituudesta. Molemmissa lajeissa merkittiin myös kisaennätykset: loikassa 7,69 ja pituudessa 3,34. Painonheitosta Toini oli hienosti kolmas.

Jorma Toini Esko

Kuvassa Kunto-Pirkkojen iloiset mitalistit Jorma Pirinen, Toini Nousiainen ja Esko Ahonen. (Kuva Pertti Nousiainen)

Anne Tarja Annika

N55-sarjan suomalaiskilpailijat Anne Vakkala, Tarja Kailajärvi ja Annika Savolainen. (Kuva Toini Nousiainen)

Pepe ja kilpakumppani

Kilpailu on kivaa ja reilua. Kuvassa iloinen Pertti Nousiainen kilpakumppanin kera. (Kuva Toini Nousiainen)