Kunto-Pirkkojen hiihtäjät mitalikannassa Kaupin SM-kilpailuissa

alkuper.: 2019-02-03 18:07:39 -- sannahoo -- jaostot/hiihto/sm-hiihdot-2019

M45 ja M60 KP mitalistit pitkät matkat

Mitalimiehet Mika Tahvanainen, Marko Leppämäki ja Leo Ukkonen.

Kunto-Pirkkojen edustajat niittivät mahtavaa menestystä viikonlopun perinteisellä tyylillä hiihdetyissä SAUL:n SM-hiihdoissa Tampereen Kaupissa. Lauantaina hiihdettiin sprintit ja parisrintit 1.2 kilometrin radalla. Sunnuntaina olivat vuorossa pitkät matkat. Kelit toivat kisoihin oman mausteensa. Lauantaina pakkasen säestämä tuuli nipisteli kilpailijoita ja toimitsijoita. Sunnuntaina kova lumipyry taukosi kilpailun ajaksi, mutta ehti lumettaa ladut ennen kilpailun alkua.

Lauantain sprinteissä mestaruuden nappasivat N55-sarjassa Jaana Kuittinen ja N70-sarjassa Sinikka Salo. Hopeaa ottivat N50-sarjan Tytti Pelkonen ja N70-sarjan Kirsti Karjalainen, ja pronssia Toini Nousiainen N65-sarjassa. N60-sarjassa Anne Kuusela oli neljäs ja jäi mitalista vaivaiset 2 sekuntia, ja Aino Berg sijoittui viidenneksi. N75-sarjassa Tellervo Pihlajaniemi sijoittui neljänneksi.

Miehissä kultaa ja kunniaa hiihtivät M45-sarjassa Marko Leppämäki, M60 Leo Ukkonen ja M70 Harri Mäkelä. Hopeaa sivakoivat M50 Juha Toivanen ja M75 Tapio Rajamäki, ja pronssia M65 Pertti Nousiainen, M70 Väinö Pääkkö, M75 Kyösti Moilanen ja M80 Veikko Siltanen.

M55-sarjassa Risto Salonen oli viides ja Tapani Nippala kuudes. M60-sarjassa Pertti Östman jäi pronssista sekunnin verran ja oli neljäs. Antti Ojala sijoittui samassa sarjassa kuudenneksi. Reijo Kauppila oli M75 sarjan neljäs.

Parisprinteissä Tytti Pelkonen ja Jaana Kuittinen (N50), Anne Kuusela ja Aino Berg (N60), ja Kirsti Karjalainen ja Sinikka Salo (N70) ottivat kultaa. N65-sarjassa Toini Nousiainen ja Tellervo Pihlajaniemi nappasivat hopeiset mitalit.

Miesten parisprinteissä kuntopirkkalaisille ottivat upean kaksoisvoiton M45-sarjassa: Leo Ukkonen ja Marko Leppämäki nappasivat kultaa, ja Mika Tahvanainen ja Juha Toivonen hopeaa. Kultaa otti myös M70-sarjassa Väinö Pääkkö ja Harri Mäkelä. M55-sarjassa Tapani Nippala ja Risto Salonen, ja M75-sarjassa Tapio Rajamäki ja Reijo Kauppila sivakoivat hopealle.

Sunnuntain pitkillä matkoilla kultaa vuolivat Marko Leppämäki, Leo Ukkonen ja Harri Mäkelä. Leppämäki oli ylivoimainen M45-sarjan 25.8 kilometrillä.  Mika Tahvanainen varmisti hopeallaan Kunto-Pirkoille kaksoisvoiton M45-sarjassa. Ukkonen puolestaan voitti M60-sarjan saman matkan. Mäkelä otti kultaa M70-sarjan 17.2 kilometrillä.  M75-sarjassa matkana oli myös 17.2 kilometriä ja Tapio Rajamäki sijoittui toiseksi, Matti Kivelä kolmanneksi ja Reijo Kauppila neljänneksi. Antti Ojala oli M60-sarjassa neljäs.

N50-sarjalaiset hiihtivät 17.2 kilometrin matkan ja Tytti Pelkonen sivakoi hopealle. Jaana Kuittinen otti samalla matkalla saman värisen mitalin N55 sarjassa. N60-sarjassa matka oli 8.6 kilometriä. Aino Berg ja Anne Kuusela jäivät podiumsijojen ulkopuolelle. Bergin sijoitus oli neljäs ja Kuuselan viides. N70-sarjassa kuntopirkkalaiset ottivat mitalit 8.6 kilometrin matkalla: Sinikka Salolle hopeaa ja Kirsti Karjalaisele pronssia. Tellervo Pihlajaniemi oli viides N75-sarjan 8.6 kilometrillä.

Kiitos kaikille osallistujille ja toimitsijoille!