SM-hallit 2018 ohjeita kilpailijoille

Tulosta

alkuper.: 2017-11-21 20:08:40 -- sannahoo -- jaostot/yleisurheilu/sm-hallit-2018

KILPAILUOHJEET

Kilpailupaikka on Pirkkahalli (Tampereen messu- ja urheilukeskus),

Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere

Pirkkahallin paikoitusalue on maksutta käytössä kisojen ajan. Hallin pääovien edustan aukiolle ei saa pysäköidä.

Kisakanslia sijaitsee Pirkkahallin A-hallin sisääntuloaulassa.

Kanslia on avoinna

- perjantaina 16.2. klo 15–21

- lauantaina 17.2. klo 8–20

- sunnuntaina 21.2 klo 8–18

Kilpailija saa kilpailumateriaalinsa (kilpailunumeron ja -ohjeet) kilpailukansliasta. Kilpailunumero kiinnitetään paidan rintamukseen. Korkeus- ja seiväshypyssä numeron voi kiinnittää selkään. Pisimpien matkojen (800 m, 1 500 m ja 3 000 m) juoksijat sekä kävelijät saavat lisäksi selkään kiinnitettävän ikätunnuksen, jos useampia ikäryhmiä samassa erässä.

Kilpailunumeroa ei saa taittaa, eli kaikkien mainosten on oltava näkyvissä. Ota mukaan omat hakaneulat!

Pukuhuoneet ovat Pirkkahallin sisäkäytävällä A- ja B-hallien välissä. Järjestäjät eivät vastaa pukuhuoneisiin jätetyistä tavaroista.

Verryttelyalueita on ulkona ja B-hallissa. B-hallin kilpailijoita (pituus, kolmiloikka ja painonheitto) ei saa häiritä.

Osallistuminen varmistetaan kaikissa lajeissa kirjallisesti pukuhuonekäytävän seinän ilmoitustaululle  viimeistään 1,5 tuntia ennen (90 min.) aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa.

Kokoontumispaikka (calling room)sijaitsee A-hallissa 100 metrin lähtöpaikan lähellä. Sinne kokoontuvat kaikki juoksijat ja A-hallin suoritettavat hypyt ja heitot. Juoksuissa kokoonnutaan 20 minuuttia ennen lajin alkua ja kenttälajeissa 30 minuuttia ennen lajin alkua. Suorituspaikalle mennään johdetusti laji kerrallaan.

B-hallin hypyt ja heitot varmistetaanB-hallin suorituspaikalla lajin alkamisaikataulun mukaisesti.

Moneen lajiin osallistuva voi omatoimisesti siirtyä aloittamastaan lajista myöhemmin alkavan lajin suorituspaikalle. Tällöin hän aloittaa lajin siitä ikäryhmänsä kierroksesta, joka on meneillään. Mikäli laji suoritetaan A-hallissa tulee osallistuminen varmistaa coolin roomissa aikataulun mukaisesti. Ylimääräisiä suorituskertoja ei järjestetä.

Mahdolliset omat kuulat ja painot jätetään kilpailukansliaan tarkastettaviksi viimeistään tunti ennen lajin alkua. Järjestäjä vie tarkastetut välineet kilpailupaikalle.

Juoksulajeissa noudatetaan yhden vilppilähdön sääntöä. Ryhmässä yksi voi ottaa vilppilähdön ja vilppilähdön ottanut saa varoituksen. Jos tulee toinen tai useampi vilppilähtö, kyseinen kilpailija tai kyseiset kilpailijat suljetaan kilpailusta.

60 metrillä juostaan alkuerät, mikäli osallistumisen varmistaneita urheilijoita on enemmän kuin kahdeksan. Finaaliin pääsee kahdeksan juoksijaa: erien kaksi parasta suoraan ja loput aikojen perusteella. Finaalit juostaan aikataulussa merkittynä ajankohtana.

Muut juoksumatkat juostaan suoraan loppukilpailuna. Erät pyritään järjestämään tilastojen perusteella siten, että parhaat juoksevat viimeisessä erässä.

Rimalajit: Korkeushypyssä rima korotetaan kolmen sentin välein, seiväshypyssä kymmenen sentin välein. Kun urheilijoita on jäljellä neljä tai vähemmän, seipäässä korotetaan rimaa viisi senttiä. Jos kilpailu päättyy tasatilanteeseen, järjestetään heti uusinta, jos kilpailijat eivät ilmoita tyytyvänsä tasatilanteeseen. Muista kuin ensimmäisestä sijasta ei järjestetä uusintaa.

Muut kenttälajit: Jokaisella urheilijalla on kolme suoritusta. Näiden tulosten perusteella kilpailua jatkaa kolmen suorituksen verran kahdeksan parasta, käännetyssä suoritusjärjestyksessä.

Molemmat kuulantyöntöpaikat sijaitsevat A-hallin keskikentällä. Kilpailija saa verryttelyheittojen lisäksi järjestäjän johtaman harjoitustyönnön.

Painonheitto järjestetään B-hallissa. Painonheittorinki on hiottua betonia. Kilpailija saa verryttelyheittojen lisäksi järjestäjän johtaman harjoitusheiton.

Viestijoukkueiden kokoonpanot ja juoksujärjestykset on ilmoitettava kirjallisesti kisakansliaan lauantaina 17.2. klo 15:een mennessä. Joukkueet saavat varmistuksessa rintanumeron.

Viestissä juostaan ensimmäinen osuus yhden kaarteen tasoituksella. Toisen osuuden juoksija voi siirtyä vaihdon jälkeen sisäradalle. Sisäradalle siirtymiskohta merkittynä radalle värikartiolla. Vaihtoalue on uusien sääntöjen mukaan 30m eli entinen ennakkoviiva on myös vaihtoaluetta. Uudet merkinnät on merkitty rataan.

Eräjaot ja tulokset

Tulostaulu on Pirkkahallin sisäkäytävällä A- ja B hallien välissä. Tulokset tulevat reaaliajassa Kunto-Pirkkojen internetsivuille: www. kuntopirkat.fi

Hyppy- ja heittolajeissa lajijohtaja ohjaa kunkin lajin kolme parasta heti kilpailun loputtua palkintojenjakopaikalle. Juoksuissa palkinnot jaetaan heti tulosten julkaisun jälkeen.

Mahdolliset protestit on tehtävä kirjallisesti kilpailukansliaan 30 minuutin kuluessa lajin tulosten valmistumisesta. Samalla on maksettava 30 euron protestimaksu. Maksu palautetaan, jos vastalause hyväksytään.

Ensiapupiste sijaitsee radan tasolla pääkatsomon keskellä olevassa aukossa. Ensiapuhenkilöstö kiertää myös kilpailupaikoilla. Ensiapuhenkilön tunnistaa hihanauhasta.

Kentällä saavat oleskella vain kilpailuvuorossa olevat kilpailijat.

Ruokailla ja kahvitella voi Pirkkahallin aulan ravintolassa. 

SAULin infopiste palvelee kisojen ajan A-hallin aulassa.

Sportmixerin myyntipiste palvelee A-hallin aulassa koko viikonlopun. Tuotevalikoimaan kuuluu heittovälineitä, urheilutukia, teippejä, linimenttejä, urheilutekstiilejä, mittoja, piikkareita ja juoksukenkiä.

Majoitustarjoukset Cumulus Koskikatu ja Cumulus Hämeenpuisto

Sopimushinnat tuotetunnuksella SMHALLI saa Restel Varauskeskus: 020 055 055 tai e-mail: my.reservation@restel.fi

 

Tiedustelut: Taisto Pietilä puh. 040 515 8683 tai 15.2. asti Sanna Hillberg puh. 041 544 9429

Tags: