Nikula ja Kailajärvi yu-ykköset

alkuper.: 2014-12-14 08:48:55 -- hookoo -- yhdistys

Jouko Nikula ja Tarja Kailajärvi olivat Kunto-Pirkkojen parhaat yleisurheilijat 2014. Nikula voitti M60-sarjassa yhdeksän Suomen mestaruutta ja seitsemän (mukana kaksi viestihopeaa) himmeämpää SM-mitalia. MM-hallikisoissa Nikula viisiotteli hopealle sekä aitoi 60 metriä MM-pronssille, pronssia tuli myös pituushypyssä. EM-kisoissa hän ylsi hopealle sekä pituushypyssä että 100 metrin aitajuoksussa. Nikulan aitajuoksuennätykset ja hallin viisiotteluennätys ovat myös Suomen ennätyksiä M60-sarjassa.

Tarja Kailajärvi hallitsi N55-sarjan pikajuoksuja ja pituushyppyä. Hän voitti kymmenen kultaista (mukana kaksi viestivoittoa) ja yhden hopeisen mitalin SM-kisoissa.

Kallen pytyn sai Aatos Sainio, 89, joka hyppäsi sarjassaan pituutta jälleen kansainvälisen tason tuloksen: 335.

Kaken pytyn juoksi Seppo Kykkänen, joka M55-sarjassa saavutti neljä SM-kultaa hallin 1 500 metristä ratakymppiin ja neljä SM-hopeaa, joista yksi kulta ja yksi hopea joukkuekilpailuista.

Vuoden junioriurheilijoina palkittiin kestävyysjuoksijat Jarno Maimonen (M35) ja Anne Ahvenjärvi (N45).

Erikoispalkinnot saivat heittäjät Rauha Ervalahti (N70), Marja-Leena Valtonen (N65), Rauno Möttönen (M60-kiekonheiton Euroopan mestari), Usko Jokinen (M70) ja Toivo Lehtinen (M70). Erikoispalkinnon ansaitsivat myös ottelija Reijo Häyrinen (M55), puolimaileri Ahti Finning (M65), ratakierroksen juoksija Taisto Pietilä (M65), hyppääjä Jorma Pirinen (M70), kävelijä Heikki Lahtinen (M65) ja 500 metrin ME-tuloksen M60-sarjassa luistellut Seppo Mannila.

Vuoden yllättäjinä palkittiin pikajuoksija Eeva-Maija Tamminen (N60), maratoonari Tanja Ilomäki (N40) ja maileri Jaana Pietilä-Annala (N45).

Vuoden luistelijat ovat Eila Laapotti (N70) ja Pasi Kianstén (M65).

Vuoden hiihtäjät ovat Kirsti Karjalainen (N65) ja Osmo Sääski (M75).

Vuoden tiedottaja -palkinnon sai Hannu Kaskinen.

Lisäksi palkittiin johtokunnan jäsenet ja varajäsenet. Ensi vuonna Kunto-Pirkat täyttää 35 vuotta, jolloin on luvassa kosolti toimitsijoiden palkitsemisia.

Tunnustukset jaettiin Kunto-Pirkkojen kauden 2014 päätöstilaisuuudessa lauantaina 13. joulukuuta Kahvisalongissa.