SM-rullailuista 39 KP-mitalia

alkuper.: 2016-09-12 20:13:12 -- hookoo -- jaostot/hiihto/sm-rullat-2016

Kunto-Pirkkojen mitalisaalis vuoden 2016 SM-rullailukisoista oli perinteisen mahtava: 21 kultaa, 13 hopeaa ja viisi pronssia eli 39 mitalia.

Ansioituneimmat mitalistit ovat naisia: Maria Viitahalme (N40) ja Sirra Toivonen (N45) voittivat kaksi luistelumatkaa ja hiihdon N40-joukkuekullan sekä olivat kakkosia kahdella hiihtomatkalla. Molemmille siis kolme kultaa ja kaksi hopeaa.

Anne Haanpää voitti N55-sarjan molemmat luistelumatkat ja hiihti N55-kultajoukkueessa. Sprintistä Haanpää hiihti hopeaa ja pidemmältä matkalta pronssin.

 

Tytti Pelkonen rullahiihti kisojen kolmanneksi parhaan naisajan 7,2 kilometrillä: 22.30,3.

Tytti Pelkonen (N50), Anne Kuusela (N55) ja Aino Berg (N60) voittivat sarjojensa molemmat hiihdot ja olivat kultajoukkueidensa kantavia voimia. Pelkonen hiihti N40-joukkueessa Viitahalmeen ja Toivosen kanssa. Kunto-Pirkkojen N40-trio hiihti 7,2 kilometrin matkalla kisan parhaan joukkueajan (1.09.22), siis myös miesjoukkueet mukaan laskien. Kuusela ja Berg hiihtivät Haanpään kanssa N55-joukkueessa.

Jarkko Bamberg voitti M45-sarjan hiihdot ja pisimmässä hiihdossa aika oli kova (20.13).

Martti Kivelä voitti M75-sarjan hiihdon ja oli sprintissä pronssilla.

Luisteluvoittajia olivat sprintissä Pasi Kianstén (M65) ja Einari Vainikka (jaettu voitto/M75) sekä pitkällä matkalla Jouko Rajalampi. Sprintissä Rajalampi luisteli toiseksi, samoin Vainikka pitkällä matkalla. Kianstén oli pitkän matkan viides.

M70-sarjan joukkuekulta tuli hiihtojoukkueella Kivelä, Forss ja Mauno Myllymäki. Myllymäki oli pitkän matkan viides ja sprinttimatkan kuudes.

Marko Leppämäki varmisti M45-sarjassa Kunto-Pirkoille kaksoisvoitot molemmissa hiihdoissa.

Marko Rahkonen luisteli molempien matkojen hopeamitalistiksi M35-sarjassa.

Luistelun joukkuehopea tuli M65-sarjassa joukkueelle Kianstén, Rajalampi ja Vainikka.

Jaana Kuittinen hiihti kolmanneksi N50-sarjan molemmilla hiihtomatkoilla.

Pekka Forss oli kolmas M70-sarjan rullahiihdossa ja hiihtosprintissä viides.

M65-joukkue tuli toiseksi (uusi jäsen Antti Peltokangas, Markku Heinonen ja Tapio Rajamäki (M70). Peltokangas ja Rajamäki olivat molemmilla hiihtomatkoilla sarjoissaan seitsemänsiä. Heinonen oli sprintin kahdeksas ja pitkän matkan yhdeksäs.

Juha Soininen luisteli pitkällä matkalla M50-sarjan neljänneksi.

Rullailu suosiossa

Tänä vuonna rullahiihtosuorituksia kertyi hulppeasti 151 ja rullaluistelusuorituksia 51. Rullahiihtojen suosio onkin jo likimain tasoissa Kunto-Pirkkojen järjestämien Aikuisurheiluliiton SM-hiihtojen kanssa, ja hiihdot ovat kaksipäiväiset. Muutkin seurat järjestävät SM-hiihtoja, mutta ne eivät viime vuosina ole keränneet sitäkään väkimäärää kuin Kaupin kisat.

Kunto-Pirkat järjesti Aikuisurheiluliiton rullahiihdot ja -luistelut neljännen perättäisen kerran Nokian Renkaiden testiradalla, Nokialla. Järjestäjäseura keräsi 11.9.2016 järjestetyistä kisoista SM-pisteitä tasan saman verran kuin kaksi seuraavaa seuraa yhteensä (Oulun Tarmo 57 ja Tampereen Maratonklubi 53). SM-pistemalja siis viihtyy Tampereella.

Tags: