MM-kilpailuiden avajaiset tänään Ratinassa!

Kisojen päänäyttämönä toimii Ratinan stadion. (Kuva: Aarto Nevala)

Kauan valmisteltujen ja odotettujen aikuisyleisurheilun MM-kilpailuiden avajaiset järjestetään Ratinassa tänään klo 19 alkaen. Järjestäjät toivottavat kaikki tervetulleiksi seuraamaan niin avajaisia kuin keskiviikkona starttaavia kilpailuja. Kilpailuiden kaikki aikataulut löytyvät täältä.

Kisoihin on tulossa 35-100 -vuotiaita urheilijoita 90 maasta. Kilpailuihin on ilmoittautunut peräti 4616 urheilijaa. Suurimmat joukkueet ovat lähdössä kisoihin Suomesta (1135 kilpailijaa), Yhdysvalloista (342), Iso-Britanniasta (336), Saksasta (321) ja Espanjasta (214).  
Kisat järjestetään joka toinen vuosi. COVID-19 -pandemian takia kisoja on jouduttu peruuttamaan ja viimeisimmät kisat olivat Malagassa, Espanjassa vuonna 2018. Suomi on luotettavana kisajärjestäjänä saanut toteuttaa kisat kaksi kertaa aiemmin, Turussa vuonna 1991 ja Lahdessa vuonna 2009. 

Päänäyttämönä Ratina

Ratina toimii MM-kisojen päänäyttämönä. Muita suorituspaikkoja löytyy Hervannasta, Pirkka-hallin alueelta ja Pyynikissä on harjoittelukenttä. Kisakatsomoihin on yleisöllä vapaa pääsy. Kisojen päättäjäiset ovat Ratinan stadionilla 10.7.2022. 

Presidentti Sauli Niinistö kisojen suojelijana 

Kisojen järjestäminen on iso urakka. Tampereen kaupunki panostaa kisoihin merkittävällä tavalla. Järjestelyissä on keskeisesti mukana WMA:n puolelta puheenjohtaja Margit Jungmann Saksasta, paikallisen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Reijo Häyrinen ja ilman Tampereen Pyrinnön sekä Kunto-Pirkkojen vapaaehtoisia kisat eivät onnistuisi. Presidentti Niinistö on kisojen virallinen suojelija. 

Teksti: SAUL Media