KP: vapaan hiihtäjät 25 mitaliin

alkuper.: 2015-03-14 17:08:36 -- hookoo -- jaostot/hiihto/sm-hiihdot

Kunto-Pirkkojen hiihtäjät odotetusti jylläsivät kotikisoissaan. Voittoja tuli vapaalla tyylillä SM-hiihtojen avauspäivänä kuusi, kakkossijoja neljä ja kolmossijoja kuusi, yhteensä 16 palkintosijaa. Naiset olivat erityisen ahkeria hiihtämällä näistä 11 mitalia: neljä kultaa, neljä hopeaa sekä kolme pronssia.

Mestareiksi hiihtivät Väinö Pääkkö (M65), Vilho Näräkkä (M85), Satu Auvinen (M40), Jaana Hietaranta (N50), Anne Berg (N55) ja Anja Rovio (N60).

Hopealle ylsivät Elisa Tuomisto (N35), Tytti Pelkonen (N45), Anne Kuusela (N55, kaksoisvoitto siis) ja Sinikka Salo (N65). Tytti Pelkonen jäi viidellä kilometrillä voittajalle vain 7,3 sekuntia.

Pronssia sivakoivat Janne Auvinen (M40), Juha Vankka (M45), Timo Heikkilä (M55), Teija Harjuntausta (N40), Sirra Toivonen (N45) ja Kirsti Karjalainen (N65). Vankka jäi hopeasta vain yhdeksän kymmenystä.

Hiihtotulevaisuus näyttää hyvältä, sillä ainakin Rovio, Tuomisto, Vankka ja Harjuntausta ovat tänä vuonna Kunto-Pirkkoihin liittyneitä (ja Pelkonen viime vuonna)!

Pekka Forss jäi M70-sarjassa pronssista harmittavan sekunnin kymmenyksen. Heti Forssin jälkeen tulivat Tapio Rajamäki ja Martti Kivelä.

Pistesijan hankkivat myös Vesa Ruuska (M45/5.), Hannu Ala-Kapee (M50/5.) ja Mauno Myllymäki (M65/4.)

M50-sarjassa Rolle Strömsholm oli 8. ja samalla sijalla M60-sarjassa Jukka Vuolle. M70 keräsi eniten hiihtäjiä: 13. Tässä sarjassa Pentti Sirén oli kymmenes ja Reijo Kauppila 12.

KP: 8 voittoa 13 viestistä

Sunnuntaina startattiin 13 viestihiihtoon. Näistä Kunto-Pirkkojen joukkue tuli 8 tapauksessa ensimmäisenä maaliin. Kaikki KP-miesjoukkueet voittivat sarjansa: M70 (Tapio Rajamäki ja Pekka Forss), M65 (Mauno Myllymäki ja Väinö Pääkkö, M50 (Timo Heikkilä, Hannu Ala-Kapee ja Jukka Vuolle) ja M40 (Jarkko Bamberg, Juha Vankka ja Janne Auvinen).

Samoin neljä Kunto-Pirkkojen naisjoukkuetta ylsi kultaan: N65 (Sinikka Salo ja Kirsti Karjalainen), N45 (Sirra Toivonen, Aino Berg ja Jaana Hietaranta), N40 (Satu Auvinen, Teija Harjuntausta ja Tytti Pelkonen) ja N35 (Anne Kuusela, Elisa Tuomisto ja Anja Rovio). Kakkoseksi tuli toinen 35-ikäisten KP-joukkue: Martta Sairanen, Heli Ahonen ja Minna Talvitie. Tämä joukkue oli päivän hopeajoukkueista lähimpänä voittoa, sillä se jäi paremmalle KP-muodostelmalle vain 7,9 sekuntia.

Jakoon tulleista 24 viestimitalista KP-hiihtäjät hankkivat yhdeksän.