Sivuilla voi esiintyä ajoittain ulkoasuun liittyviä tilapäisiä tai pysyviä muutoksia. Ilmoita ongelmista yllapito(at)kuntopirkat.fi.

Urheilijapalkinnoille perustelut

alkuper.: 2016-11-24 07:08:40 -- hookoo -- yhdistys

Kunto-Pirkkojen korkein urheilijapalkinto on Kallen pytty. Sen saa parhaan tuloksen palkitsemisvuonna tehnyt. Parhaimman tuloksen kertoo ikäkertoimilla varustettu tulostaulukko, jonka Pentti Nieminen on laatinut vuodesta 1994. Kallen pytty -nimi tulee palkinnon lahjoittajalta, Kalle Merjomaalta. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1999.

Toiseksi korkeimmat palkinnot ovat vuoden nais- ja miesurheilijapalkinnot yleisurheilijoille, hiihtäjille ja luistelijoille sekä junioreille (30–49-vuotiaille). Jos jompikumpi juniori olisi seuran paras, silloin hänen sijastaan palkittaisiin seniori.

Korkea-arvoisimmat erikoispalkinnot jaetaan 1) kansainvälisen tason tuloksesta, 2) yksilölajin Suomen ennätyksestä tai 3) EM- tai MM-mitalista.

Erikoispalkinnon saa 1) mestariluokan tuloksesta, jos tuloksentekijällä on yksilölajissa Suomen mestaruus, 2) viestijuoksun SE-joukkueen jäsenyydestä tai 3) PM-kilpailun henkilökohtaisesta mitalista.

Yleensä urheilija palkitaan vain yhdellä palkinnolla. Kuitenkin yksi urheilija voi saada jopa kolme palkintoa: Kallen pytyn, Vuoden nais- tai miesurheilijapalkinnon ja jommankumman erikoispalkinnon. Kaksi urheilijaa voi saada kaksi tunnustusta: Vuoden nais- ja miesurheilija voivat saada myös jommankumman erikoispalkinnon.

Johtokunta selkiytti pysyvät palkitsemisperusteet 22.11.2016.

Alla poimintoja palkituista. Taulukko ei sisällä kaikkia palkintoja. Taulukkoa on tarkoitus täydentää.


LIITTEET:
KP-urheilijapalkitut.xls

Tags: