Sivuilla voi esiintyä ajoittain ulkoasuun liittyviä tilapäisiä tai pysyviä muutoksia. Ilmoita ongelmista yllapito(at)kuntopirkat.fi.

SVU: Mannila paras luistelija 2013, Rajamäki paras hiihtäjä

alkuper.: 2013-11-24 17:13:04 -- hookoo -- yhdistys

Suomen Veteraaniurheiluliitto ei saanut seurojen suomenmestaruuspisteitä lasketuksi päättäjäisjuhlaan, mutta Kunto-Pirkat kuitenkin voitti Veteraanimaljan selvästi. Näin nykyinen kiertopalkinto jäi kymmenennen kerran eli pysyvästi Kunto-Pirkoille. Naisten maljan voitti jälleen Jyväskylän Kenttäurheilijat, Kunto-Pirkkojen naiset olivat ilmeisesti kakkosia.

SVU palkitsi lajiryhmiensä parhaina kaksi kuntopirkkalaista. Vuoden 2013 paras luistelija on M60-sarjan maailmanennätyksen haltija Seppo Mannila (100 m/11,34) ja vuoden parhaaksi hiihtäjäksi SVU arvioi Tapio Rajamäen (M65).

Eino Tuomisto sai liiton hopeisen laatan pitkästä urheilijatoimitsijaurasta.

Samassa juhlassa Kunto-Pirkat palkitsi myös omat kauden parhaansa. Seurajohto valitsi vuoden kuntopirkkalaiseksi puheenjohtajansa Tapio Lindroosin.

 

Palkinnot jaettiin lauantaina 23. marraskuuta Rellussa, jossa Suomen Veteraaniurheiluliitto ja Kunto-Pirkat järjestivät kauden 2013 yhteisen päättäjäisjuhlan.

Kykkänen ja Janhunen yu-ykköset

Kunto-Pirkkojen yleisurheilujaoston puheenjohtaja Kauko Höysniemi kertoo, kuinka Kunto-Pirkkojen yleisurheilijat ovat sen verran kovatasoisia, että palkintoon vaadittiin vähintään mestariluokan tulos, suomenmestaruus tai seuraennätys.

Kunto-Pirkkojen vuoden miesyleisurheilija on Seppo Kykkänen, jolla on kansainvälisen luokan tulos kauden puolimaratonilta (M55/1.18.33), suomenmestaruus 5 000 ja 10 000 metrin juoksuista sekä hopea maastojuoksusta.

Vuoden naisyleisurheilija on Inkeri Janhunen. Hänelläkin on kuluvalta vuodelta kansainvälisen luokan tulos (N70/400 m/1. 23,24) ja kolme SM-kultaa (maastojuoksu sekä 10 km maantiejuoksun sarja- ja joukkuevoitto).

Vuoden miesjuoksija on Risto Torvinen, kymmenen SM-mitalin mies 2013. Hän saavutti M60-sarjassa kuusi suomenmestaruutta (800 m ja 1 500 m sekä hallissa että ulkona, maastojuoksu ja 4x400 m viesti); joukkuehopea maantiejuoksusta sekä tuhannen metrin viestistä sekä kaksi pronssia (10 km maantiejuoksu ja 4x1 500 m viesti).

Vuoden naisjuoksija on Tarja Kailajärvi (N50) viidellä suomenmestaruudella (200 m ja pituus sekä hallissa että ulkona ja vielä 100 m ulkona) sekä hopea SM-hallissa 60 ja 400 metrillä.

Kallen pytyn sai Aatos Sainio (M85). Sainio ylsi jälleen kansainvälisen luokan tulokseen hyppäämällä pituutta 325 senttiä. Lisäksi hän saavutti kahdeksan suomenmestaruutta (pituus ja kolmiloikka hallissa sekä vauhdittomana että vauhdilla ja vielä ulkona, lisäksi hallissa 60 m ja ulkona 100 m)!

Vuoden miesjunioriurheilijaksi valittiin Mika Ahomäki, joka voitti M40-sarjan hopeaa kolmiloikassa ja pronssia pituushypyssä MM-kisoissa, jotka järjestettiin Brasiliassa lokakuussa. Suomenmestaruus tuli molemmissa lajeissa, sekä halli- että ulkokisoissa. Naisjuniorin tittelin sai Terhi Halonen, joka voitti N35-sarjassa 1 500 metrin suomenmestaruudet sisällä ja ulkona sekä hopeaa 5 000 metrin juoksussa ja hallikolmosella.

Kunniapalkinnon SM-kisoissa menestymisen perusteella saivat Mikko Koli (M35), Jarno Maimonen (M35), Jari Leppimäki (M50), Jouko Nikula (M55), Ritva Patomäki (N60), Taisto Pietilä (M65), Rauha Ervalahti (N65) ja Martta Nyström (N85).

Finning, Anttila ja Kiansten yllättivät

Vuoden yllättäjiksi arvioitiin yleisurheilusta Ahti Finning (M65), hiihdosta Jouni Anttila (M40) ja rullaluistelusta sekä luistelusta Pasi Kiansten (M65).

Hiihtojaosto valitsi vuoden hiihtäjiksi Satu Auvisen, joka oli ylivoimainen hiihtokuningatar N40-sarjassa ja Pekka Forssin, joka hiihti monia SM-mitaleita M70-sarjassa.

Luistelujaosto valitsi luonnollisesti Seppo Mannilan vuoden miesluistelijaksi. Naisluistelijoiden ykkösenä palkittiin Riitta Lehtonen (N50).

Vuoden toimitsijapalkinnon sai Paavo Jokinen ja vuoden huoltajapalkinnon Kauko Höysniemi.

Palkitsemisjuhlasta kuvia.

Tags: