Vuonna 1980 maaliskuun 9. päivä kokoontui Tampereelle Ratinan Stadionin kahvioon joukko urheilijoita. Tarkoituksena oli perustaa veteraaniurheiluseura. Kokouksen päätyttyä uusi seura oli nähnyt päivänvalon. Seura aloitti nimellä Iki-Pirkat. Nimi oli jo rekisteröity, joten vielä samana vuonna nimeksi muutettiin Kunto-Pirkat.

Olemme Suomen kolmanneksi vanhin veteraanurheilun erikoisseura, mutta liityimme ensimmäisenä seurana Suomen veteraanurheiluliiton jäseneksi. Seura on nyt toiminut 32 vuotta. Tänä aikana se on täyttänyt erinomaisesti tehtävänsä. Lyhyessä ajassa se nousi maan johtavaksi veteraaniurheiluseuraksi niin jäsenmäärällä kuin menestykselläkin mitattuna.

Seura on koko toimintansa ajan ollut Suomen veteraaniseurojen kärkijoukossa. Olemme voittaneet muun muassa yleisurheilun SM-kisojen pistekilpailusta jaettavan Veteraani-maljan peräti 20 kertaa. Tällainen saavutus ei tule helpolla. Siihen tarvitaan tietysti erinomaisia urheilijoita.

Se ei kuitenkaan yksin riitä.Tarvitaan myös tulisieluisia johtajia ja innostuneita toimitsijoita. Ilman heitä yksikään seura ei voi menestyä. Meiltä heitä on löytynyt. Ylivertainen heistä oli seuramme kunniapuheenjohtaja, veteraaniurheilun grand old man Bruuno Silekoski. Hän johti Kunto-Pirkkoja 19 vuotta. Ilman hänen verratonta uurastustaan Kunto-Pirkat ei olisi sitä mitä se tänään on.

Tukijat

dextra parempaa huomista tunnus