Kunto-Pirkat voitti selvästi SAULin maljakilpailun vuonna 2016. Liitteen taulukkoon on kerätty neljän parhaan seuran SM-pisteet kaikista Aikuisurheiluliiton 16 SM-kilpailusta:  vauhdittomat hypyt (17.1.), perinteisen tyylin hiihdot (31.1.), luistelut (14.2.), hallikilpailut (20.-21.2.), vapaan tyylin hiihdot (12.-13.3.), puolimaraton (16.4.), maastojuoksut (7.5.), viestijuoksut (11.6.), moniottelut (18.-19.7.), rata- ja kenttäkisat (5.-7.8.), tiekymppi (28.8.), maraton (3.9.), tiekävelyt (11.9.), rullahiihdot ja -luistelut (11.9.), heittoviisiottelut (24.9.) ja halliviisiottelut (8.10.)

Vapaan tyylin hiihdoissa Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat nousi kolmoseksi eli sai mononsa Helsingin Kisaveikkojen edelle - kun HKV ei talvilajeja harrasta. Vuosi sitten tässä vaiheessa Jyväskylän Kenttäurheilijat johti Kunto-Pirkkoja, mutta niin vain KP punnersi viime vuonnakin ykköseksi. Puolimaratonilla JKU sai kotonaan neljä pistettä enemmän kuin KP - ilmeisesti ensimmäisen kerran JKU oli Kunto-Pirkkoja parempi SM-kestävyysjuoksukilpailun pisteissä. Maastojuoksut oli vuonna 2016 ensimmäinen SM-yleisurheilutapahtuma, jossa Kunto-Pirkat oli ykkösseura, vaikka VSVU tarjosi hyvän vastuksen. Viestijuoksuissa VSVU oli pitkästä aikaa paras seura.

JKU oli selvä ykkönen järjestämissään moniotteluissa. Juuri kauden isoimman kilpailun eli yleisurheilun rata- ja kenttäkisojen alla Kunto-Pirkat on 166,5 pinnaa edellä kakkosta eli jyväskyläläisiä. JKU oli ylivoimainen SAULin isoimmassa SM-kilpailuissa eli yleisurheilun kesäkisoissa. Vaan KP oli hyvä kakkonen, joten KP on niin sanotusti omalla paikallaan, 47 pistettä edellä kakkosta. Viime kesänä kotikisoissaan jyllännyt HKV pääsi Iisalmessa niukasti VSVU:n edelle, mutta kokonaiskisassa VSVU näyttää palaavan selvästi kolmospaikalleen.

Kunto-Pirkat hankki kaiketi kaikkien aikojen parhaan tuloksensa 10 kilometrin tiejuoksusta: 80 SM-pistettä, ja ero muihin kasvoi reippaasti. SM-maratonin jälkeen JKU puhkaisi 1 300 pisteen rajan, ja KP ylitti 1 400 pistettä.Tiekävelyt ja rullailut kisattiin samana päivänä, ja rullailu toi Kunto-Pirkoille taas niin ison potin, että seuraava sataraja rikkoontui. Heitto-ottelujen jälkeen kärkinelikon sataluvut eivät vaihtuneet. Kotihallissaan käydyissä halliotteluissa JKU nosti satalukunsa samaan kuin viime vuonna .

Kunto-Pirkat oli nyt ylivoimainen keräämällä huimat 1 565 pistettä, JKU oli hyvä kakkonen 1 410 pisteellä. JKU:n naiset keräsivät 1 060 pistettä eli JKU:n naiset olisivat yksin tuoneet kakkossijan seurakilpailussa. Kolmanneksi tänä vuonna palannut VSVU sai 972 pistettä ja HKV 854 pistettä.

Tukijat

dextra parempaa huomista tunnus

tm pystylogo 90x90px

logo vaaka

polar phamra

vocatum